Genom våldtäktsmannens ögon

En grupp med våldtäktsmän som sitter i fängelse intervjuades om vad de söker efter i ett potentiellt offer och här är några intressanta fakta:

 

1. Det första som män tittar på när de letar efter ett potentiellt offer är frisyren. Det är mest sannolikt att de går efter en kvinna med en hästsvans, hårbulle, fläta, eller en frisyr som lätt kan gripas tag i. Det är också sannolikt att de gå efter en kvinna med långt hår. Kvinnor med kort hår är oftast inte deras offer.

2. Den andra saken män tittar på är kläder. De letar efter kvinnor som har kläder som lätt kan tas av. Många av dem bär med sig en sax för att kunna klippa kläderna.

3. De letar också efter kvinnor som använder sina mobiler, som rotar i sina handväskor, eller gör andra aktiviteter när de går för att de lätt kan bli övermannade.

4. Stället kvinnor oftast förs bort ifrån/är attackerade på är mataffärernas parkeringsplatser.

5. Andra ställen är kontorsparkeringsplatser/garage.

6. Tredje stället är offentliga toaletter.

7. Grejen med dessa män är att de funderar på att attackera en kvinna och snabbt flytta henne till en annan plats där de inte behöver oroa sig för att åka fast.

8. Om du kämpar emot i någon form blir de avskräckta eftersom det bara tar en minut eller två för dem att inse att det inte är värt att gå på dig eftersom det är tidskrävande.

9. Dessa män sa att de inte skulle gå fram till kvinnor som har paraplyer eller andra liknande föremål i sina händer som kan användas på distans.

10. Nycklar är inte avskräckande eftersom du måste komma riktigt nära angriparen för att använda dem som ett vapen. Så tanken är att övertyga killarna om att du inte är värd besväret.


Skräddarsydda självförsvarskurser som lär dig att fysiskt försvara dig!


Bokningsförfrågan